top of page
WhatsApp Image 2023-04-05 at 13.26.54.jpeg

Over TOPOS

TOPOS is een blog dat wordt ondersteund door de leerstoelgroepen Landschapsarchitectuur, Ruimtelijke Planning en Culturele Geografie van Wageningen Universiteit, in samenwerking met studievereniging Genius Loci. TOPOS wordt gemaakt door studenten van het genoemde instituut. TOPOS heeft zich gemanifesteerd als professioneel medium en platform voor uitwisseling van ideeën en inspiratie op het gebied van landschaps- architectuur, planning en culturele geografie; momenteel in de vorm van deze blog, een jaarboek en een podcast in ontwikkeling.

TOPOS fungeert als intermediair tussen universiteit, student en beroepskring. Met het gebruik van actuele thema's heeft TOPOS zowel een praktische als een academische focus. Thema's worden gekozen naar aanleiding van recente en toekomstige ontwikkelingen in zowel de academische als professionele wereld. Naast deze thema's vormen ook andere zaken als nieuwsberichten, evenementen, afstudeerwerk, boekrecenties en columns de structuur van de blog.

Als tweetalig platform streeft TOPOS ernaar de Nederlandse taal te behouden. Niet alle artikelen zijn echter in het Nederlands op de website te vinden.

Naast het bijhouden van deze blog geeft TOPOS aan het einde van elk schooljaar een jaarboek uit. Dit biedt een overzicht en fysieke editie van alle artikelen die dat jaar op de blog zijn geplaatst, geordend op hun thema. Makkelijk leesbaar en mooi op de plank. Via deze website houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het eerste jaarboek 2024 en hoe je een exemplaar kunt bestellen.

bottom of page