top of page

Urban Flow expositie toont ontstaan Utrecht


Article by Michelle Leemkuil.

Nog tot het einde van het jaar is in Utrecht de Urban Flow expositie te bezichtigen in het architectuurcentrum Aorta. Deze expositie geeft weer hoe Utrecht nu functioneert en hoe de stad afhankelijk is van het verleden.

De sociale en economische bewegingen door de jaren heen vormen de organisatie van de stad. Inzichten en plannen over de opbouw van Utrecht zoals de invloed van de kerk of de ideeën over verstedelijking, hebben voor deze structuur gezorgd. Het leven in de stad wijzigt onophoudelijk. En de stad is nog lang niet klaar met zich ontwikkelen doordat er steeds nieuwe inzichten zijn over onderwerpen zoals veiligheid en leefbaarheid.

Verstedelijking


De expositie bestaat uit een tiental borden die opgehangen zijn in het architectuurcentrum Aorta. Op deze borden zijn foto’s afgebeeld en teksten weergeven over de belangrijkste ruimtelijke ontwikkelingen van de stad Utrecht door de jaren heen. Je wordt als het ware meegevoerd door de ontwikkeling van de stad. Per tijdsperiode is er een ander bord te bezichtigen en krijg je informatie over de maatschappelijke context van bijvoorbeeld de handelsroute die door Utrecht liep en de industrialisatie, hoe deze bewegingen de stad hebben beïnvloed en wat dit nu nog voor de stad betekent. Ook hedendaagse ontwikkelingen zoals de VINEX-wijken, de crisis en Utrecht als studentenstad komen aan bod.

Bottom-up


In het kort: een leuke expositie om even binnen te wandelen en direct meer te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van Utrecht. Er zijn foldertjes en tijdschriften voor de geïnteresseerden om thuis te lezen. De expositie is geopend van woensdag tot vrijdag, van 12:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie zie de website: www.utrecht-urbanflow.nl.


Juni 27, 2014

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page